Manu Sareen slutar som samarbetsminister

Öresundskomiteens ordförande Pia Kinhult har fått ett fint kvitto på det framgångsrika arbetet kommitteen gör. I ett brev tackar den tidigare danska ministerns för nordiskt samarbete, Manu Sareen, för det mycket fina samarbetet under hans period.

Manu Sareen har fått nya uppgifter i den danska regeringen och som ny samordnare för nordiska frågor och därmed ansvarig för Öresundsfrågor återfinns bostadsminister Carsten Hansen (S).

– Det har varit mycket glädjande med det engagemang som Manu Sareen visat i våra frågor. Det har funnits ett stort intresse från ministerns sida som visat sig på många olika sätt. Men nu ser vi fram mot att hitta bra samverkan med Carsten Hansen. Jag hoppas och tror att den danska regeringen har fortsatt stort utrymme för att diskutera konstruktiva lösningar på våra gemensamma utmaningar i Öresundsregionen, säger Pia Kinhult.

Carsten Hansen fortsätter som bostadsminister men tar över ansvaret för de nordiska samarbetsfrågorna från Manu Sareen (R) som blir ny Socialminister och minister för integration och jämställdhet.
Totalt blir det tio nya danska ministrar.
Utnämningarna är en följd av att Socialistisk Folkeparti (SF) hoppade av den danska regeringen förra veckan. När regeringsunderlaget krymper från tre partier till de två partierna Socialdemokraterne och Radikale Venstre har antalet ministerposter minskats genom vissa sammanslagningar.

(Prm från Öresundskomiteen)