Blev inte mycket skrivet igår

Det var regionstyrelse i Kristianstad och det viktigaste beslutet var att låta skattesatsen vara oförändrad. Socialdemokraterna ville höja skatten med 45 öre utan att ens idag veta vilken budget de ska lägga??

Kan tycka att det är inte försvarbart i dessa osäkra tider att ta av skåningarna mer pengar. De har det tufft nog ändå. Vi måste kunna inom den ram som vi har leva upp till det uppdrag som vi har fått av medborgarna. Förvaltningen av deras surt förvärvade medel är ett ansvar som ställer krav på Region Skåne att göra allt för att få ut bäst och mest ur varje krona.

Märkligt nog yrkade även (S) avslag på den hjälp Region Skåne sträckt ut till Båstad kommun för att lösa en gammal surdeg från Hallandsås tunnelns start. Det skrevs en del ganska konstiga avtal på den tiden av Banverk och Länstyrelse som måste hanteras. Det kostade 2,5 miljon vilket kan kännas ganska lite i den totala budgeten på 12 miljarder eller vad det nu slutar på. Och vi kom framåt i frågan och kan fortsätta arbetet med att färdigställa vägar och stationer.